EsSelamun Aleyküm ve rahmetullahu ve bereketuh
Ben (.....) yaşındayım (....) yaşıyorum ve elhamdulillah tevhidle tanıştım. Bir kaç sorum var. Ben burda okula gidiyorum ve staj başlamam lazım lakin öğrendim ki o staj girmek için imza artırıyorlar. Ve maddelere okudum ve küfür maddesi yazıyor ama imzalamadım ve o yuzden beni atmak istiyorlar okuldan. Bu yüzden annem babam kizdilar ve zorla küfür olan imzayi atirmak istiyorlar. Bide diyorlarki her yerde var diyorlar gas, elektrik, ev, ehliyet vesayre... Ve cevap veremiyorum, turkiyede var diyorlar ve yine cevap veremiyorum.
Sorularım burdan başlıyor=
1. Ehliyet: (......) bildiğim kadarıyla küfür imza si var. Turkiyede nasıl yani siz ne yapıyorsunuz, arabayı nasil kullanıyorsunuz. Yani ehliyet nasil alıyorsunuz?
2. Ev: Ev alım satim yada kirada da var. Turkiyde nasil yapıyorsunuz?
3. İş bulmak: burda iş için de istiyorlar imzayı, siz nasıl iş buluyorsunuz?
4. Gaz, su ve elektrik: bu gibi şeylerde siz napiyorsunuz nasil imza atmadan kullanıyorsunuz?
5. Mail adres: bildiğiniz bir mail varmi küfür imzası olmadan? Çünkü outlook da var.
6. Arama siteleri (google gibi): sizin sitenize veya başka birşey aramak için google gibi şeyleri kulanmaziz gerekiyor. Bildiğiniz küfür maddesi olmayan bir arama motoru varmi?
7. Zaruret: yukarda bassetiğim hangisi zaruret girer yani mesala gaz, su veya ehliyet. Zaruretin sınırlarını nelerdir anlatırmısınız?
8. Polis: okul polise vermiş ve soruyor neden imza atmıyor diye gerçeği mi anlatsam mi?
9. Kardeşim: benim kardeşim 14 yaşında ve tevhidi anlatmam lazım çok az oykullanmaktan şirktir bahsettim. Daveti nasil yapsam yani tevhidi nasil anlatsam?
10. Whatsapp: kullaniyor musunuz?
Sorularım çok hakinizi helal edin InşaALLAH
EsSelamun Aleyküm ve rahmetullahu ve bereketuh